за нас

Нашата компанија произведува различни машини, машини и комплетни опреми со многу специфиции, како што е прат, Хајр, Чистење, селектор, каменувачка машина, пљачки на семиња, градитер, опрема за подигање и пренесување итн. Исто така, може да обезбеди инспекција на семе и тестирање инструменти, мерење на пакувачките машини и одредување на бои. Во меѓувреме, Нашата компанија доби безброј чести како „Сединетите за контакт и ветување“, „Напредна даночна единица“, „Одделот на потрошувачката доверба“, „Единица за демонстрација на нивото АAA за квалитет, Служба и кредит“. Многу производи, вклучувајќи ги и возилата за обработка на семиња и пелетер на семиња, добија национални патенти. Покрај тоа, Исчистувачот на семето го освои сертификатот на „Квалификуван производ со стабилна квалитет“ и возилото за процесирање семејство победи „Евреј i земјоделски промоција на сертификатот“. За подобро да им служат на огромните корисници низ целиот свет, и за да го исполнат глобалниот стратешки распоред на компанијата, Шиџијахуанг Санли селекција машинери Ко. Линд. Целосно сопственикот на Шиџијажуванг QinTong Imp & Ex Exp Trade Co., Линд. е воспоставен. Компанијата на Qintong е колекција на земјоделски дизајн, произведување, консултација на проектот, продажбата на производите како една интегрирана компанија.

Гледај Повеќе

Вести

Производителите со семиња те носат да го разберат третманот на Семе

Производителите со семија велат дека третманот на семиња ефикасен метод на контрола на штетните растенија. Производителите со семија велат дека користат биолошки, физички и хемиски фактори и технологии за да ги заштитат семето и жетвата, Кон контролирање на штетите и болести, обезбедување просечниот раст на жетвата и постигнува висок квалитет и високиот производ.


Производителите со семиња те носат да го разберат процесот на семета

Производителите со семија велат дека процесирањето на семињата: исто така наречено механички процесирање на семиња, се однесува на механизираните операции како што се врзување на семињата, селекцијата, сушењето, градицијата на изборот, облекањето и пакувањето. Производителите со семија велат дека развојот на индустријата за обработка на семиња е знак за модернизација на производството на семе.


Производителите на семиња ве носат да ја разберете улогата на дестонер и нејзините карактеристики

Производителите на семијата велат дека детонер е неопходна опрема во процесирањето на пченицата, Ја отстрануваат камењата и другите тешки нечистоти во пченицата. Производителите на семијата велат дека во Кина има две видови дестонери, Еден е дестојник со одреден гравитација. и другиот има функција за оценување (уште еден слој на екранот) Gravity Grading Destoner. Со континуираниот развој на технологијата за отстранување на камењата и апликација, поради предностите и добрите работни резултати од втората.


Како функционира гравитација

Прво, материјалот влегува во гравитацијата Дестонер од горниот пристаниште за храна, и пред да стигне до првата фаза од горниот екран, е поставено со прилагодување на екраната чинија на кутијата за храна. Материјалот е автоматски и рамно дистрибуиран на врвот екран. Горниот екран во гравитацијата Дестонер автоматски го генерира материјалот според гравитацијата на материјалот преку комбинираната акција на рецептот Вибрација и воздушниот проток.


Педи цените на машината за процесирање на семиња воведуваат процесирање на чистење на педери

Цените на машините за процесирање на семињата, кина ви кажуваат дека за време на процесот на раст, жетва, складирање и транспорт, оризот може да биде измешан со различни нечистотии. Цените на машините за процесирање на семињата ви кажуваат дека во процесот на процесот, ако не се отстранети прво, Не само што ќе ја намали чистотата на производот и ќе влијае на квалитетот на оризот, туку и влијае на работната ефикасност на опремата, Ја оштетува машината, И да ја загади еколошката санитација на работилницата. Има дури и ризик од несреќи на опрема и пожари. Затоа, отстранувањето на нечистотите е важна задача во процесот на ориз.


Анализа на главните фактори што влијаат врз зголемена густина


Производителите на семиња ве носат да ја разберат улогата на машинерите за процесирање семиња.

Производителите на семијата велат дека машинерите за обработка на семиња игра важна улога во процесот на обработка на семе. 1. Нечистотите се се сите видови чудни и различни во природата: Производителите на семето велат дека семињата се класификувани според геометриска големина, вклучувајќи и големи и мали нечисти; Според должината, има долги и кратки нечистотии; според тежината, постојат лесно нечистотии и тешки нечистоти.


Производителите на семијата ве носат да го разберат процесот на ефектот на дестонер.

Производителите на семињата ви велат дека детонер е вообичаена опрема во фабриките за обработка на жито. Нејзиниот работен принцип е дека според специфичната гравитација и крајната брзина на пченицата и нечистотите, со помош на горниот воздух, пченицата и каменот, тешката пченица и пченицата се одвоени, За да ја постигне целта да се оценува тешка пченица и лесна пченица и да се отстрани камења и кал во пченицата. Производителите на дестонерите ви велат дека дестонерот се користи главно за градиција и детонер пред да се смее или извлекување на масло на пченица. ... ориз, кикирики, пченка, сојат, итн. Исто така може да се користи за избор на семиња.


Гледај Повеќе